Hakkuuaikomusten seurantatiedon julkaisussa ongelmia, vian korjaaminen Metsäkeskuksen sivustolla kestää

Ongelmat liittyvät Metsäkeskuksen laajaan järjestelmäuudistukseen.

Suomen metsäkeskuksen julkaisema hakkuuilmoitusten viikkoseuranta on ollut vuoden alusta poissa käytöstä. Tällä hetkellä sekä hakkuuilmoituksiin perustava tilasto kaavailluista hakkuumääristä että karttapalvelu, jossa metsänkäyttöilmoitukset näytetään kartalla, ovat poissa käytöstä.

Metsäkeskukseen sähköisesti toimitetut metsänkäyttöilmoitukset välittyvät kuitenkin Metsäkeskuksen käsittelyyn, mutta niiden tietoja ei vain saada näkyviin verkkopalveluun, Metsäkeskuksesta kerrotaan.

Pulma selittyy Metsäkeskuksen laajalla järjestelmäuudistuksella. Asiaa selvitetään, mutta aikataulua korjaamiselle ei osata vielä luvata. Metsäkeskuksessa keskitytään tällä hetkellä Metka-järjestelmän käyttöön oton vaatimaan järjestelmäkehitykseen, minkä takia osa avoimen metsä- ja luontotiedon palveluissa havaituista puutteista ehditään korjaamaan vasta myöhemmin.

Yksittäisten palvelujen tilannetta voi seurata Metsäkeskuksen verkkosivuilta.

Metsään.fi uudistuu maaliskuussa

Metsäkeskuksesta muistutetaan, että sähköinen asiointipalvelu Metsään.fi uudistuu. Ensimmäinen versio uudistuvasta palvelusta on sekä metsänomistajien että metsäalan toimijoiden käytössä maaliskuun alusta lähtien.

Maaliskuussa palvelussa ovat käytettävissä tärkeimmät sisällöt ja ominaisuudet, kuten uuden metsätalouden kannustejärjestelmän eli Metkan tukien haku taimikon ja nuoren metsän hoitoon ja terveyslannoitukseen. Maaliskuun jälkeen palveluun lisätään myös muita toimintoja vaiheittain.

Metsänomistaja näkee uudessa palvelussa edelleen kattavat perustiedot metsästään. Lisäksi palvelussa näkyvät sekä tulo- että menoarviot metsäsi hoito- ja hakkuuehdotuksille.

Nykyiset palvelu- ja työkohdeilmoitukset poistuvat, niiden tilalle tulee uusi yhteydenottolomake. Myös veromuistiinpanot ja Omat kartat -ominaisuus poistuvat palvelusta.

 

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito