Metsätyömaalle saapui ulkopuolisia Parkanossa, Metsähallitus keskeytti hakkuut

Joutsenlammilla hakattiin 110–120-vuotiasta talousmetsää.

Joutsenlammin alueella on pitkä metsätaloushistoria. Alueella on tällä viikolla hakattu 110-120-vuotiasta, uudistuskypsää mäntyvaltaista metsää. (Kuva: Iiro Reinola/Metsähallitus)

Metsähallitus on joutunut keskeyttämään hakkuut työturvallisuussyistä hakkuualueella Parkanossa, Häädetkeitaan eteläpuolella sijaitsevalla Joutsenlammilla. Metsätyömaalle saapui torstaina iltapäivällä ulkopuolisia henkilöitä koneen turva-alueelle, jolloin työt keskeytettiin.

Noin seitsemän hehtaarin kokoisella alueella on hakattu 110–120-vuotiasta, uudistuskypsää mäntyvaltaista metsää. Hakkuut ovat säästöpuuhakkuina toteutettavia siemenpuuhakkuita. Säästöpuuhakkuussa alueelle jätetään siemenpuiden lisäksi 20 kuutiometriä hehtaaria kohden säästöpuustoa.

Alue ei ole luonnonmetsää, vaan sillä on pitkä metsätaloushistoria, Metsähallituksesta kerrotaan. Lahopuuta on niukalti. Laji-inventoinneissa alueelta on löydetty muutamia palokantolajeja. Tarkoitus on säilyttää palokannot hakkuissa koskemattomina. Myös hakkuualueella sijaitseva kanahaukan pesäpuu ympäristöineen on rajattu hakkuiden ulkopuolelle.

Metsähallitus on neuvotellut hakkuista luontojärjestöjen kanssa.

”Osa järjestöjen vaatimuksista on perusteltuja ja ne voidaan ottaa huomioon, mutta kaikista kohteista ei ole löydetty yhteistä säveltä”, kertoo aluejohtaja Pasi Korteniemi Metsähallitus Metsätalous Oy:stä.

Luonto Luonto

Blogit ja Kolumnit