Hallitus asetti uuden luontopaneelin – puheenjohtajaksi taas Janne Kotiaho

Luontopaneeliin nimettiin 15 tutkijaa yliopistoista ja valtion tutkimuslaitoksista.

Valtioneuvosto on asettanut uuden luontopaneelin kaudelle 2024–2027. Puheenjohtajana uudessa paneelissa toimii professori Janne Kotiaho, joka toimi edellisellä kaudella ympäristöministeriön asettamassa luontopaneelissa.

Luontopaneeliin nimettiin 15 tutkijaa yliopistoista ja valtion tutkimuslaitoksista. Luontopaneelin jäsenhaku oli käynnissä syys-lokakuun vaihteessa. Ympäristöministeriö sai 30 jäsenehdotusta, joiden joukosta vain Kotiaho ilmaisi halukkuutensa puheenjohtajaksi.

Luontopaneelin asema vahvistettiin kesäkuussa voimaan tullessa luonnonsuojelulaissa. Paneelin tehtävä on tuottaa, koostaa ja eritellä tieteellistä tietoa luonnon monimuotoisuutta koskevien politiikkatoimien suunnittelua, toimeenpanoa, seurantaa ja päätöksentekoa varten.

Näitä tehtäviä varten luontopaneeli voi antaa myös lausuntoja luonnon monimuotoisuuteen vaikuttavista suunnitelmista ja muista asiakirjoista. Luontopaneeli voi tuottaa myös muita selvityksiä ja materiaaleja, joista se viestii tarpeen mukaan yleisölle ja päätöksentekijöille.

Luontopaneeli toimii yhteistyössä muiden tiedepaneelien kanssa. Luontopaneelin lisäksi ilmastopaneeli on lakisääteinen tiedepaneeli.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto