Helmi-ohjelman puustoisten elinympäristöjen hoitoon uusi tuki, maanomistaja ei hyödy taloudellisesti

Hoitotöiden järjestämisestä ja valvonnasta vastaa ely-keskus.

Helmi-elinympäristöohjelman metsä- ja suokohteiden luonnonhoitoon on luvassa uusi tuki. Valtioneuvosto antoi asiaa koskevan asetuksen tänään, voimaan se tulee syyskuun 8. päivä.

”Uusi tuki kohdistuu luonnon monimuotoisuuden kannalta arvokkaisiin elinympäristöihin, joiden ennallistamisella, kunnostuksella tai hoidolla voidaan parantaa niiden tilaa kustannustehokkaasti”, sanoo ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo.

Asetuksen mukaan ely-keskus vastaa toimenpiteiden järjestämisestä, esimerkiksi ojien tukkimisesta tai puuston käsittelystä, yksityisen maanomistajan mailla. Ely-keskus vastaa myös töiden valvonnasta.

Ympäristöministeriön mukaan se, että viranomaiset toteuttavat toimenpiteet, on tärkeä kannuste tuen hakemiselle, sillä maanomistaja ei hyödy tuesta taloudellisesti. Mahdolliset toimet tehdään kuitenkin aina maanomistajan hakemuksesta ja suostumuksella.

Ministeriö arvioi, että tukea myönnettäisiin 500 metsäkohteen kunnostamiseen ja 10 000 suohehtaarin ennallistamiseen vuosina 2022–2027.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus