Helsinki järjestää miljoonan euron ideakilpailun, haluaa eroon biomassasta

Kaupunki haluaa, että suunnitteilla oleva Vuosaaren laitos jää sen viimeiseksi biovoimalaitokseksi.

Helsingin energiayhtiö Helen suunnittelee parhaillaan uuden biolämpölaitoksen rakentamista Vuosaaren voimalaitosalueelle. Laitoksen tarkoituksena on korvata hakkeella nykyisin kivihiilellä tuotettua energiaa.

Helsinki kuitenkin haluaa, että Vuosaaren laitos jää sen viimeiseksi biovoimalaitokseksi. Siksi kaupunki järjestää haastekilpailun, jonka palkinto ei ole enempää eikä vähempää kuin miljoona euroa. Tavoitteena on löytää ratkaisuja, joiden avulla Helsinki voidaan tulevien vuosikymmenien aikana lämmittää ilman biomassaa, jota kaupunki ei pidä kestävänä vaihtoehtona.

”Helsinki Energy Challenge haastaa hakemaan konkreettista ratkaisua Helsingin lämmityshaasteeseen, mutta myös energiakysymykseen laajemmin, maailmanlaajuisesti. Ratkaisun löytäminen ei ole yksinkertaista, mutta yhteistyössä kansainvälisten kumppaniemme kanssa pääsemme pidemmälle kuin yksin”, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Kilpailu käydään kaksivaiheisena. Ilmoittautumisvaihe kestää toukokuun loppuun saakka. Toiseen vaiheeseen kutsuttavat finalistitiimit ovat selvillä 2. heinäkuuta mennessä. Heidät kutsutaan Helsinkiin kolmipäiväiseen tilaisuuteen, jonka aikana he saavat lisätietoa ja ohjausta pystyäkseen tekemään tarkennetun version ehdotuksestaan.

Kilpailu on avoinna kaikille. Ainoa ehto on, että siihen tulee osallistua vähintään kahden hengen tiiminä. Voittaja julkistetaan 24. marraskuuta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Artikkelit

Keskustelut

Kuvat