Hirvestys käyntiin lauantaina

Alkukauden jahdin tavoitteena on vähentää liikennevahinkoja.

Hirvieläinten metsästys käynnistyy syyskuun alussa. Aikaistettu metsästys on Lapin maakunnan lisäksi mahdollista Kuusamon ja Taivalkosken kunnissa. Muuallakin maassa hirviä voi metsästää jo syyskuun alusta, mutta vain vahtimalla pellolta – valkohäntäpeuraa ja kuusipeuraa voi sen sijaan metsästää myös muualta vahtimalla.

Vahtimismetsästyksessä eläinten ajaminen ja koiran käyttäminen on kiellettyä. Muualla maassa hirven normaalimetsästys käynnistyy 13. lokakuuta ja peurojen 29. syyskuuta.

Alkukauden metsästyksen tavoitteena on torjua vahinkoja liikenteessä ja maataloudessa, Suomen riistakeskuksesta kerrotaan. Valkohäntäpeurakolarit ovat yleistyneet etenkin Etelä- ja Lounais-Suomessa.

”Valkohäntäpeurakolarit painottuvat loka-marraskuulle, jolloin peurojen kiima-aika lisää niiden liikkuvuutta. Myös hirvikolareita sattuu syksyllä runsaasti, koska hirvien kiima-aika syys-lokakuussa sekä siirtyminen talvilaitumille laittavat hirviä liikkeelle”, riistapäällikkö Jani Körhämö Riistakeskuksesta kertoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset