Metsäkanalintujen metsästysajat pitenevät

Kannat ovat vahvistuneet viime vuodesta.

Maa- ja metsätalousministeriö lieventää metsäkanalintujen metsästysaikojen rajoituksia. Suomen riistakeskuksen mukaan lintukannat ovat vahvistuneet merkittävästi viime vuoteen verrattuna

”Ajantasainen ja kattava laskenta antaa mahdollisuuden lisätä metsästyspäiviä kantojen kasvaessa. Metsästystä kannattaa kuitenkin jatkossakin suunnata erityisesti nuoriin lintuihin”, sanoo maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.).

Riistakolmiolaskentojen määrää on pystytty viime vuosina nostamaan lähes tuhanteen laskettuun kolmioon.

Metsäkanalintujen metsästysaika loppui aiemmin jo lokakuun lopussa, mutta tänä vuonna metson, teeren ja pyyn metsästysaika jatkuu suuressa osassa maata marraskuun 10. päivään.

Etelä- ja Keski-Lapissa metson metsästysaika jatkuu joulukuun 10. päivään. Urosteeren ja -metson talvimetsästystä tammikuussa ei kuitenkaan sallita missään osissa maata.

Metsästysaikoja rajoitetaan alueilla, joilla kannat eivät vielä ole vahvistuneet merkittävästi ja joilla metsästyspaineen arvioidaan olevan suurempi. Myös monet metsästysseurat rajoittavat metsäkanalintujen metsästystä omilla alueillaan esimerkiksi saaliskiintiöin.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset

Kuvat