Hirvisaalis kutistui jälleen, pudotusta edelliskaudesta 13 prosenttia

Hirvisaaliin koko oli hieman alle puolet tämän vuosituhannen alun huippulukemista, Riistakeskuksesta kerrotaan.

Tammikuussa päättyneen metsästyskauden hirvisaalis kutistui. Hirviä kaadettiin yhteensä runsaat 37 000 eläintä, mikä on 13 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna, Suomen riistakeskuksesta kerrotaan.

Saalis väheni lähes koko maassa, kasvua oli vain Kaakkois-Suomessa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa. Oulussa saalis pysytteli edellisen metsästyskauden tasolla. Myönnetyistä hirvikuvista käytettiin 78 prosenttia.

”Hirvisaaliin koko oli hieman alle puolet tämän vuosituhannen alun huippulukemista ja pienempi kuin kertaakaan aiemmin 2000-luvulla”, kertoo riistapäällikkö Jani Körhämö Suomen riistakeskuksesta.

Riistakeskuksen mukaan hirvikantaa on viime vuosina pienennetty, mikä näkyy nyt aiempaa pienempänä saaliina. Viimeiset viisi vuotta saaliit ovat olleet selvässä laskussa. Vuonna 2018 saalista kertyi vielä lähes 60 000 hirveä.

Eniten hirviä kaadettiin Lapissa, 4 600 eläintä. Siellä laskua edelliskaudesta kertyi kuitenkin runsas kolmannes. Suhteellisesti eniten pyyntimäärät laskivat Lapissa, Kainuussa ja Pohjanmaalla. Pienin saalis saatiin Etelä-Hämeestä, vajaat 1 300 eläintä.

Hirvisaaliista noin 46 prosenttia oli vasoja ja 54 prosenttia aikuisia hirviä. Kaadetuista aikuisista hirvistä 56 prosenttia oli uroksia ja 44 prosenttia naaraita. Vasojen osuus saaliissa oli viime vuosien tasolla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset