Hirvilupia myönnetty viime vuotta enemmän

Monella alueella hirvien kantaa pyritään pienentämään, jotta hirvivahinkojen ja kolarien määrää saataisiin laskettua.

Suomen riistakeskus on myöntänyt tulevalle metsästyskaudelle enemmän hirven pyyntilupia kuin viime vuonna. Riistakeskus tiedottaa hirviluvista alue kerrallaan omilla nettisivuillaan. Uusimpana on julkaistu Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Kaakkois-Suomen ja Rannikko-Pohjanmaan lupamäärät.

Etelä-Savoon myönnettiin 3 788 lupaa, mikä on reilut 460 kappaletta enemmän kuin viime vuonna. Pohjois-Savoon taas saatiin 3 500 lupaa, mikä on noin 600 enemmän kuin vuosi sitten.

Rannikko-Pohjanmaan alueen lupamäärät kasvoivat vajaalla 300 kappaleella 2 610:een. Myös valkohäntäpeurojen lupien määrää nostettiin 814 kappaleeseen.

Kaakkois-Suomeen myönnettiin 2 802 hirvilupaa, mikä on 15 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Valkohäntäpeuralle myönnettiin 530 lupaa.

Tänä vuonna hirvien ja peurojen kantoja pyritään pienentämään monella alueella, jotta hirvieläinvahinkojen ja kolarien määrää saataisiin laskettua.

Liikenneviraston mukaan vuonna 2016 hirvikolareita sattui 1 881 kappaletta. Onnettomuuksissa kuoli 3 ihmistä.

Luonnonvarakeskuksen metsätuhoraportin mukaan hirvet aiheuttivat vahinkoja puuntuotannon metsissä arviolta 64 784 hehtaarille. Hirvituhojen määrä kasvoi erityisesti Kainuussa ja Satakunnassa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset

Keskustelut

Kuvat