Huippusuosittu norppakamera on taas auki

Viime keväänä WWF:n Norppalive keräsi kaksi miljoonaa katselukertaa.

Missä norppa luuraa? Kamera on taas paikallaan odottamassa saimaannorppaa köllöttelykivelle.
Missä norppa luuraa? Kamera on taas paikallaan odottamassa saimaannorppaa köllöttelykivelle.

Saimaannorpan elämää pääsee taas seuraamaan reaaliajassa. Viime keväänä kaksi miljoonaa kertaa katsottu WWF:n Norppalive on taas avattu.

Videokuvaa lähettävä kamera asetettiin heti jäiden lähdettyä paikkaan, jossa norppien tiedetään usein köllöttelevän.

”Päätimme asentaa kameran samaan paikkaan, jotta yleisöllä olisi paremmat mahdollisuudet nähdä jo tutuksi tulleita Pullervoa ja Siiriä. Norpat ovat melko paikkauskollisia, joten toivomme niiden nousevan kameran eteen köllöttelemään tänäkin keväänä”, WWF:n tiedottaja Joonas Fritze sanoo.

”Emme voineet asentaa kameraa kuvaamaan täsmälleen samaa kiveä, sillä vesi on Saimaalla matalalla. Norpat eivät pääse nousemaan viime vuoden kivelle.”

Norpat nousevat rantakiville vaihtamaan karvansa, kun viimeisetkin jäät ovat lähteneet Saimaalta. Tällä hetkellä jäitä on jäljellä lahdenpoukamissa. Norppaliven toinen tuotantokausi käynnistyy siis jännittävissä tunnelmissa, sillä norpista ei ole vielä havaintoja.

”Erittäin uhanalaisten saimaannorppien liikkeitä ei voi ennustaa täydellä varmuudella. Niinpä emme voi taata tai vaatia, että ne ilmestyvät kameran eteen välittömästi. Uskomme, että ennalta-arvaamattomuus on iso osa Norppaliven viehätystä”, WWF:n ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen sanoo.

WWF:n Norppaliven tarkoitus on tänäkin vuonna lisätä ihmisten tietoisuutta saimaannorpasta ja sen elintavoista sekä kasvattaa halua suojella maailman harvinaisinta hyljettä.

Saimaannorppa on nykyään rauhoitettu, mutta siitä maksettiin tapporahaa vielä 1940-luvulla. Uhanalaisiksi laskettuja saimaannorppia on jäljellä noin 360.

Uutista päivitetty klo 14.55

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat