Huskulta uusia akkusahoja ammattilaisille

Uuden akkuteknologian ansiosta sahat ovat entistä tehokkaampia, Husqvarnalta kerrotaan.

Husqvarna 540i XP tulee myyntiin myöhemmin tänä vuonna. Hintaa akkuineen tulee noin tuhat euroa.

Husqvarna julkisti tänään päällikahvalla varustetun T540i XP® -moottorimallin ja takakahvallisen 540i XP®:n. Akkukäyttöiset sahat on tarkoitettu puiden karsintaan ja pienehköjen puiden kaatamiseen. T540i XP® on ensisijaisesti arboristeille tarkoitettu puunhoitosaha, 540i XP® on tehokas yleissaha kaikkiin sahaustöihin.

Sahoissa on valmistajan mukaan entistä parempi suorituskyky, uusi akkuteknologia tuo 30 prosenttia lisää tehoa aiempiin akkukäyttöisiin moottorisahoihin verrattuna. Teholtaan sahojen luvataan vastaavan sylinteritilavuudeltaan 40-kuutiosenttimetrisiä bensasahoja.

Sahat varustetaan kapealla 1,1 millimetrin ketju-uraan menevällä X-Cut SP21G -ketjulla ja sitä varten suunnitellulla X-Precision-terälevyllä. Puunhoidon ammattilaisille tarkoitetut sahat ovat IPX4-luokiteltuja, joten niitä voidaan käyttää myös huonossa säässä.

”Husqvarna T540i XP® -puunhoitosaha ja takakahvalla varustettu Husqvarna 540i XP® täydentävät toisiaan. Voit olla puun latvassa tai maassa, ja käytössäsi on aina mukavasti käsiteltävä, helposti käynnistyvä ja tehokkaasti leikkaava saha”, sanoo Husqvarnan metsäammattilaisille tarkoitetuista tuotteista vastaava johtaja Andreas Rangert.

Päällikahvamalli Husqvarna T540i XP tulee kauppoihin helmikuussa. Takakahvalla varustettu 540i XP tulee myyntiin myöhemmin tänä vuonna. Sahojen hinta ilman akkua ja laturia on 749 euroa. Akkuineen hinta kohonnee noin tuhanteen euroon.

Husqvarnan 540I XP:n tärkein kilpailija on Stihlin äskettäin esitelty akkumoottorisaha MSA 220.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut

Kuvat