Nykyiselle kemeralaille vuoden jatkoaika, taustalla EU-uudistusten viivästyminen

Esitys kemeran jatkosta menee eduskuntaan syksyllä.

Maa- ja metsätalousministeriöissä valmistellaan esitystä nykyisen kemeralain jatkamiseksi ensi vuoden loppuun. Alun perin kemeran piti päättyä tämän vuoden lopussa.

Jatkoaikaa tarvitaan, sillä Euroopan yhteinen maatalouspolitiikka ja valtiontukiuudistukset ovat viivästyneet. Kemera on EU-komission hyväksymä ja perustuu valtiontuen suuntaviivoihin. Uudistusten myöhästymisen takia komissio valmistelee jatkoaikaa myös nykyisille valtiontukisäännöille.

Esitys kemeralain jatkamisesta on tarkoitus antaa eduskunnalle syyskuussa budjettilakina. Ministeriö pyrkii vaikuttamaan siihen, että lakiesitys käsitellään mahdollisimman nopealla aikataululla, jotta kemerarahoituspäätöksiä voitaisiin tehdä keskeytyksettä.

Hakemukset ajoissa Metsäkeskukseen

Suomen metsäkeskuksesta muistutetaan, että ennen kuin nykyisen kemeran jatkoaika varmistuu, rahoituspäätöksiä voidaan tehdä vain kuluvan vuoden loppuun saakka. Niinpä hakemukset tulee toimittaa Metsäkeskukseen hyvissä ajoin syksyllä, jotta ne ehditään käsitellä ajoissa. Varsinkin vaativien suometsänhoito- ja metsätiehankkeiden käsittelyyn on syytä varata riittävästi aikaa.

Tänä vuonna myönnettyjä tukia on mahdollista maksaa vuoden 2023 loppuun saakka.

Lisätty Metsäkeskus-osuus 7.2.2020.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut

Kuvat