Husqvarnalta uusi kevytsaha ammattilaissarjaan, myyntiin malli tulee ensi vuoden alkupuolella

Uutuusmalli sopii rankametsään ja ensiharvennuksille kuten myös arboristien työmaille.

Pitkään kehitteillä ollut takakahvallinen polttomoottorisaha 540 XP on teknisesti täysin uusi malli.

Husqvarna pääsee vihdoin haastamaan kovinta kilpailijaansa Stihliä tehokkaiden kevytsahojen sarjassa, kun 540 XP Mark 3 tulee markkinoille. Uutuusmalli sopii rankametsään ja ensiharvennuksille kuten myös arboristien työmaille.

Pitkään kehitteillä ollut takakahvallinen polttomoottorisaha 540 XP on teknisesti täysin uusi malli, vaikka sen sukunäkö yläkahvaiseen jo vuosia markkinoilla olleeseen T540-malliin on ilmeinen. Tosin myös T540:stä esiteltiin nyt uusi Mark 3 -malli.

Uutukainen on ainakin pohjoismaisilla sahamarkkinoilla tärkeä täydennys Husqvarnan mallistoon, josta tehokas kevytsaha on tähän asti puuttunut. Myöskään pykälää isompi 543 XP ei ole lunastanut kaikkia sille asetettuja odotuksia.

Uutuusmallissa palikoiden pitäisi olla kohdallaan haastamaan kevytsahojen sarjan ylimuistoinen valtias Stihl MS 201. Huskin 540 XP:n paino ja moottorin teho ovat käytännössä samat kuin kilpailijalla. Tosin Huskin sylinteritilavuus on suurempi, joten moottorin voi olettaa olevan hieman vääntävämpi.

Sahassa on elektronisen moottorinohjausjärjestelmä Autotunen uusin kolmosversio, josta myös tulee sahamallin lisämääre Mark 3. Uuden Autotune-version luvataan helpottavan sahan käynnistämistä

Saha varustetaan 3/8-jaollisella, 1,3 millimetrin ketju-uraan sopivalla teräketjulla.

Malli on tulossa markkinoille ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Sen hintaa ei ole vahvistettu, mutta ruotsalaissivustoilla mainittiin 9 300 kruunua eli noin 930 euroa. Se on samaa luokkaa kuin kilpailija Stihlillä.

Husqvarna 540 XP Mark 3

  • Sylinteritilavuus: 39 cm3
  • Paino: 4,1 kg
  • Teho: 1,9 kW
  • Terälaite: 3/8-jaollinen, 1,3 mm ketju-ura
  • Myyntiin: Q1/2023
  • Hinta-arvio: noin 900 euroa (ei vahvistettu)

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka