Ilmastonmuutos ja suojelu puhutuimmat metsäaiheet verkossa

Metsämiesten Säätiön teettämässä tutkimuksessa erottui selvästi kolme keskustelua innoittanutta tapahtumaa.

Viestintätoimisto Pohjoisranta BCW seurasi vuoden ajan digitaalisessa uutismediassa ja Twitterissä käytyä metsäaiheista keskustelua. Uutismediaan laskettiin lehtien lisäsi myös muun muassa eri tahojen tiedotteet. Seurantajakso alkoi viime vuoden toukokuussa.

Selvitys osoitti vuoden ajalta kolme isoa keskustelun virittäjää, jotka olivat ”Avohakkuut historiaan” -kansalaisaloite viime vuoden keväältä, Hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli IPCC:n raportti viime syksyltä sekä tänä keväänä käydyt vaalit.

Eniten metsästä keskusteltiin Twitterissä. Analyysiin päätyi noin 84 000 Twitter-viestiä ja noin 24 000 mediaosumaa. Äänessä olivat etenkin puolueet sekä tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatiot mutta myös ympäristö- ja etujärjestöt.

Digitaalisista uutismedioista metsäkeskustelua käytiin ylivoimaisesti eniten Maaseudun Tulevaisuudessa. Seuraavaksi eniten metsä oli esillä Yleisradiossa, Keskisuomalaisessa ja Metsälehdessä.

Kommentit (1)

  1. A.Jalkanen

    Epäilen, että Metsälehden keskustelupalsta saattaisi olla tosiasiassa kakkonen heti Twitterin jälkeen. Missäs FaceBook sitten, lienee myös isompi kuin YLE, MT tai KSML.

Luonto Luonto

Keskustelut