Ilmastonmuutos osaksi kansallista metsästrategiaa

Metsäneuvosto hyväksyi vuoteen 2025 ulottuvan metsästrategian.

Ilmastokestävä metsätalous, kansainvälinen metsäpolitiikka ja puusta valmistettavat tuotteet. Muun muassa näihin kokonaisuuksiin paneutuu tänä vuonna päivitetty kansallinen metsästrategia.

Metsäneuvosto hyväksyi vuoteen 2025 ulottuvan metsästrategian viime keskiviikkona. Strategian tavoitteena on koota yhteen metsien hoitoa ja käyttöä koskevat tavoitteet ja toimepiteet.

Vuonna 2015 alun perin hyväksytyn strategian visio ja tavoitteet pysyivät päivitystyössä ennallaan, mutta erityisesti hankkeita uudistettiin vastaamaan muuttunutta toimintaympäristöä. Strategiassa huomioidaan nyt aiempaa selkeämmin ilmastoasiat ja metsäluonnon monimuotoisuuden turvaaminen.

Puuston kasvutavoitteeksi asetettiin talousmetsissä 110 miljoonaa kuutiometriä ja metsissä kaikkiaan 115 miljoonaa kuutiometriä vuodessa vuoteen 2025 mennessä. Vuotuinen hakkuutavoite pidettiin ennallaan 80 miljoonassa kuutiometrissä. Metsien hiilinielutavoite asetettiin vähintään EU:n 2030 ilmasto- ja energiapolitiikan lulucf-sektorin vertailutason mukaiseksi.

Strategia esitellään ensi vuoden alussa valtioneuvostolle, minkä jälkeen se julkaistaan valtioneuvoston periaatepäätöksenä.

Metsäneuvosto on valtioneuvoston asettama elin, jonka tehtävänä on tukea maa- ja metsätalousministeriötä metsäpoliittisissa kysymyksissä. Vuonna 2015 viimeksi asetetun neuvoston keskeisenä tehtävänä on ollut seurata ja edistää kansallinen metsästrategian 2025 toteuttamista ja tehdä ehdotuksia ohjelman kehittämiseksi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito