Ilveslupien täytäntöönpano kiellettiin myös Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa

Kielto koskee yhteensä 32 ilveksen metsästykseen myönnettyä poikkeuslupaa.

Turun hallinto-oikeus on kieltänyt ilveksen metsästykseen myönnettyjen poikkeuslupien täytäntöönpanon Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Kielto koskee yhteensä 32 ilveksen metsästämiseen myönnettyä lupaa.

Lisäksi Turun hallinto-oikeus on jo aiemmin siirtänyt yhden sekä Pirkanmaan että Satakunnan alueita käsittävän poikkeuslupa-asian Hämeenlinnan hallinto-oikeuden käsiteltäväksi.

Poikkeuslupien täytäntöönpano on välipäätöksillä kielletty siihen asti, kunnes hallinto-oikeus on ratkaissut valitusasiat tai toisin määrätään. Hallinto-oikeus antaa ratkaisut valituksiin myöhemmin.

Suomen riistakeskus myönsi lokakuussa poikkeuslupia ilveksen kannanhoidolliseen metsästämiseen Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa ajalle 1.12.2023–29.2.2024. Luonnonsuojeluyhdistykset valittivat osasta päätöksistä Turun hallinto-oikeuteen ja vaativat päätösten kumoamista sekä niiden täytäntöönpanon kieltämistä.

Aiemmin hallinto-oikeudet ovat kieltäneet ilveslupien täytäntöönpanon Uudellamaalla, Kaakkois-Suomessa ja Pohjois-Karjalassa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset