Imatra voitti kisan uudesta erä- ja luontomuseosta – nykyinen kaupungintalo muutetaan museoksi

Lopullinen päätös rakentamisesta tehdään rahoituksen varmistuttua.

Imatran kaupungintalo
Imatran kaupungintalo on tarkoitus muuttaa uudeksi erä- ja luontokulttuurimuseoksi. Museon on tarkoitus avautua vuonna 2025. (Kuva: Imatran kaupunki)

Viime vuonna käynnistynyt hanke uudentyyppisestä erä- ja luontokulttuurimuseosta on päättynyt. Houkuttelevimman tarjouksen museosta teki hankkeen ohjausryhmän mukaan Imatra.

Sen suunnitelmaan kuuluu esimerkiksi nykyisen kaupungintalon muuttaminen museoksi.

Valinnassa kiinnitettiin huomiota myös Imatran matkailullisiin valmiuksiin. Imatra, Punkaharju ja Koli ovat houkutelleet matkailijoita jo 1800-luvulta lähtien.

”Imatralla on valmiina toimiva suuri rakennuskokonaisuus ja kulttuurikeskus sisältäen yli 500 hengen konserttisalin, kirjaston sekä osaamista tapahtumatuotannon järjestämisestä ja aktiivinen matkailun markkinointiorganisaatio”, hankkeen projektipäällikkö Timo Kukko kertoo.

Kukon mukaan kaupungintalon sijainti on erinomainen. Se on kaupungin sisällä keskeinen paikka ja aivan Vuoksen vesistön sekä liikenneyhteyksien varrella.

”Tuleva Erä- ja luontokulttuurimuseo pystyy järjestämään kalastukseen liittyviä työpajoja heti museon pihapiirissä. Lisäksi metsäiset erämaat alkavat kaupungin keskustan rajalta, ja aktiivinen yritys- ja yhdistystoiminta mahdollistaa laajalla skaalalla monipuolista erämatkailua.”

Lopullinen päätös museon rakentamisesta tehdään vasta, kun hankkeen kokonaisrahoitus on selvillä. Uuden museon toiminnan järjestämiseksi tullaan perustamaan säätiö kuluvan vuoden loppuun mennessä. Museon on suunniteltu avautuvan yleisölle vuonna 2025.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat