Itä-Suomen yliopisto ja Ponsse tiivistävät yhteistyötään

Yhteistyötä vahvistetaan erityisesti metsäbiotalouden, tekniikan ja kauppatieteiden aloilla.

Itä-Suomen yliopisto ja metsökoneyhtiö Ponsse ovat solmineet aiesopimuksen yhteistyön tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa sekä koulutuksessa.

Yhteistyö johtavan metsäalan teknologiayrityksen kanssa on meille merkittävää tutkimuksen ja koulutuksen vaikuttavuuden näkökulmasta. Nyt solmittu strateginen sopimus vahvistaa teollisuusyhteistyötä Itä-Suomen yliopiston vahvuusaloilla ja kehitettävillä aloilla”, toteaa yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen.

Yhteistyötä vahvistetaan erityisesti metsäbiotalouden, tekniikan ja kauppatieteiden aloilla. Näiden alojen toiminnan kehittämiseen on suunnattu merkittäviä panostuksia.

Yliopiston opiskelijoille yhteistyö tarkoittaa esimerkiksi harjoittelupaikkoja, opinnäytetöitä, vierailuluentoja, työelämäpäiviä ja opiskelijatapahtumia.

Kumppanuus mahdollistaa myös tiiviimmän tutkimus- ja innovaatiotoiminnan kehittämisen, yhteiset tutkimus- ja asiakasprojektit, sekä opetuksen kehittämisen vastaamaan paremmin työelämän tarpeita.

Tutkijan kannalta tärkeää ovat muun muassa henkilöstöliikkuvuuden kehittäminen, sekä laitteistojen yhteiskäyttö.

”Tavoitteenamme on saada tulevaisuuden työntekijöitä esimerkiksi käynnissä olevan tekniikan alan diplomi-insinöörikoulutusohjelman kautta”, kertoo tuotekehitysjohtaja Juha Inberg Ponsselta.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat