Johanna Buchertista Luken uusi johtaja

Buchert siirtyy pääjohtajaksi Luonnonvarakeskuksen tutkimusylijohtajan paikalta.

Valtioneuvosto on nimittänyt Luonnonvarakeskuksen uudeksi pääjohtajaksi tekniikan tohtori Johanna Buchertin. Hän on viimeksi työskennellyt Luken tutkimusylijohtajana. Pääjohtajan viisivuotinen toimikausi alkaa syyskuussa.

Ennen Luonnonvarakeskukseen tuloaan Buchert työskenteli muun muassa VTT:llä tutkimusjohtajana.

Luken pääjohtaja vastaa tutkimuslaitoksen toiminnasta ja kilpailukyvystä, laitoksen kansainvälisen toiminnan vahvistamisesta ja toiminnan vaikuttavuudesta. Valtioneuvoston mukaan Buchertin kansainvälisesti tunnustettu tutkimustausta ja monipuoliset yhteistyöverkostot antavat tähän hyvät edellytykset.

Lähivuosien tavoitteena on erityisesti vahvistaa Luken rahoituspohjaa ja osaamista niin, että tutkimuslaitoksen toiminta kehittyy ja toimintaedellytykset pysyvät hyvinä.

”Luke tähtää jatkossakin vahvaan elinkeinoelämäyhteistyöhön, kansainvälisen ja kansallisen yhteistyöverkoston vahvistamiseen sekä tutkimustoiminnan vaikuttavuuden lisäämiseen”, Buchert toteaa.

Luken pääjohtajan paikka avautui viime keväänä, kun tuolloinen johtaja Mari Walls siirtyi Tampereen uuden yliopiston johtoon.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat