Jyväskylä kuvaa lumituhoja lennokilla

Lumituhojen laajuuden vuoksi kaikkia alueita ei saada korjattua metsätuholaissa määritellyssä aikataulussa.

Jyväskylän kaupunki ryhtyy kartoittamaan talven lumituhoja ilmakuvauksena dronella. Kaupungin puusto kuvataan 150 metrin korkeudelta.

”Otetuista kuvista pystyy erottamaan katkenneiden puiden latvat ja laajojen alueiden kartoitus onnistuu nopeammin ja tarkemmin kuin maasta käsin tarkasteltaessa”, sanoo metsäasiantuntija Merja Kytömäki Jyväskylän kaupungilta.

Kun alueet saadaan alkukevään aikana kuvattua ja tuhot kartoitettua, tuhoalueille suunnitellaan tarvittavat toimenpiteet vahingoittuneen puuston poistamiseksi. Kun vahingoittunutta puuta on kuusimetsässä yli 10 kuutiota hehtaarilla, rajan ylittävä määrä puuta on poistettava metsästä 24. heinäkuuta mennessä.

Lumituhojen laajuuden vuoksi kaikkia alueita ei saada korjattua metsätuholaissa määritellyssä aikataulussa, jolloin tuhoista ja niiden korjaamisaikataulusta on tehtävä ilmoitus Metsäkeskukseen.

Lumituhoalueella ja kaikkialla muuallakin metsissä saattaa olla katkenneita runkoja, konkeloita ja muita vaarallisia puita, joiden läheisyydessä oleskelu ei ole turvallista. Tällaisissa paikoissa liikkumista kannattaa mahdollisuuksien mukaan välttää.

”Vaarallisia puita ei saa koskaan lähteä itse kaatamaan, vaan asiasta on ilmoitettava aina maanomistajalle”, Kytömäki muistuttaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito