Kansallispuistoissa käytiin viime vuonna yli neljä miljoonaa kertaa

Kansallispuistojen talousvaikutukset kasvavat käyntimääriäkin nopeammin.

Kansallispuistojen käyntimäärät ylittivät viime vuonna ensi kertaa neljän miljoonan rajan. Kävijöiden rahankäytön vaikutus paikallistalouteen kasvoi käyntimääriä voimakkaammin: 19 prosenttia verrattuna vuoteen 2020.

Metsähallitus on julkaissut tiedot vuoden 2021 käyntimääristä kansallispuistoissa ja retkeilyalueilla. Kansallispuistoissa vierailtiin vähän yli neljä miljoonaa kertaa ja retkeilyalueilla 559 800 kertaa.

Edellisestä vuodesta kansallispuistokäyntien nousu oli kaksi prosenttia, mutta vuoteen 2019 verrattuna peräti 25 prosenttia.

”Vuonna 2020 kansallispuistojen käyntimäärissä tehtiin ennätyksellinen hyppy. Vuosi 2021 osoitti, että kyse ei ollut ensimmäisen pandemiavuoden ilmiöstä. Vuoden 2020 ensikertalaiset ovat tulleet jäädäkseen”, toteaa luontopalvelujohtaja Henrik Jansson Metsähallituksesta.

Suurin kasvu käyntimäärissä oli Lapissa ja Koillismaalla, kun taas etelän kohteissa oli pientä laskua verrattuna vuoteen 2020.

Suosituimpana kansallispuistona jatkoi Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, jonne tehtiin lähes 700 000 käyntiä. Hopeasijaa pitää Urho Kekkosen kansallispuisto 446 300 käynnillä ja pronssia Nuuksio 314 500 käynnillä. Koli, Oulanka ja Pyhä-Luosto jatkavat pistesijoilla.

Kansallispuistojen kävijöiden rahankäytön vaikutus paikallistalouteen oli Metsähallituksen laskelmien mukaan noin 300 miljoonaa euroa ja työllisyysvaikutus 2 420 henkilötyövuotta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset