Kasvinsuojelututkinnon voi suorittaa myös netissä

Tutkinto vaaditaan kaikilta maa-, metsä- ja puutarhataloudessa työskenteleviltä, jotka käsittelevät kasvinsuojeluaineita.

Ammattikäyttöön tarkoitettujen kantokäsittelyaineiden ja glyfosaattivalmisteiden ostamiseen ja käyttämiseen tarvitaan kasvinsuojelututkinto. Kesäkuun alusta lähtien sen on voinut suorittaa myös verkossa.

Laaja, maatalouteen tarkoitettu kasvinsuojelututkinto koostuu 20 kysymyksestä. Metsänhoidon kasvinsuojelututkintoon riittää kymmeneen kysymykseen vastaaminen.

Tutkinnon voi verkossa suorittaa osoitteessa Kasvinsuojelututkinto.fi. Kurssimateriaalia voi lukea maksutta, mutta tutkinnon hinta on 50 euroa. Sen suorittamiseksi on henkilöllisyys vahvistettava pankkitunnuksin.

Tutkinnon voi suorittaa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kurssitodistus lähetetään sähköpostitse. Tutkintotodistus on voimassa viisi vuotta.

Tutkinto vaaditaan kaikilta maa-, metsä- ja puutarhataloudessa työskenteleviltä, jotka käsittelevät kasvinsuojeluaineita. Esimerkiksi kaikki hakkuukoneiden kuljettajat tarvitsevat tutkintotodistuksen, jotta voivat käsitellä juurikäävän torjuntaan tarkoitettuja kantokäsittelyaineita.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat