Ympäristöjärjestöt julistivat ”luonnonmetsähälytyksen”

Greenpeace, Luontoliitto, Metsäliike ja Elokapina vetoavat metsäyhtiöihin, että nämä lopettaisivat puun ostamisen luonnonmetsistä.

Greenpeace, Luontoliitto, Metsäliike ja Elokapina ovat julistaneet Suomeen ”luonnonmetsähälytyksen”,  koska niiden mukaan luonnonmetsien tilanne ei ole ollut vuosiin näin hälyttävä.

Tiedotteen mukaan valtionmetsiä hallinnoiva Metsähallitus ei ole suostunut perääntymään hakkuusuunnitelmista luonnonmetsissä.

Metsäyhtiöt UPM, Metsä Group ja Stora Enso puolestaan ovat valtion suurimpia puunostajia, mutta eivät ole suostuneet lopettamaan puunostoja luonnonmetsistä.

Ympäristöjärjestöt kertovat, että viisikymmentä vapaaehtoista ”metsävahtia” vahtii parhaillaan luonnonmetsiä hakkuiden varalta.

Greenpeace, Luontoliitto, Metsäliike ja Elokapina vaativat, että metsäyhtiöt kieltäytyvät ostamasta puuta luonnonmetsistä ja että hallitus sitoutuu suojelemaan kaikki viimeiset luonnonmetsät ja asettaa kaikki jo kartoitetut luonnonmetsät välittömään hakkuukieltoon.

Kommentit (5)

  1. A.Jalkanen

    Aha, nyt tiedetään ainakin jossain luonnonmetsän määritelmä. Mikä se on, missä ne sijaitsevat ja mikä on pinta-ala josta puhutaan? Ovatko nämä HCV-metsiä myös?

  2. Millä mandaatilla luonto”järjestöillä-, johon elokapi näköjään luokitellaan-, on oikeutta sotkeutua liiketoiminnan häirintään = elinkeinon harjoittamiseen?

  3. suorittava porras

    ”Mandaatti” tulee hybridivaikuttamisen puolelta. Sitä nämä hyödylliset idiootit eivät näytä tunnistavan.

  4. Nuo luonnonmetsien paikat voisi julkistaa.

  5. Luonnonmetsämääritelmä-ehdotus pitää heti julkistaa ja kartat esitellä.

    Täysin järjetöntä, jos jo satoja vuosia talouskäytössä olleita metsiä, joita ei ole käsitelty johonkin vuosikymmeneen, julistetaan luonnon metsiksi ja pakko rauhoitetaan vastoin maanomistajan etua ja suostumusta.

    Miksi luontojärjestöt eivät aja ryteikköjen hoitamista kasvamaan puuta ja satojen tuhansien hehtaarien puuttomien joutoalueiden metsittämistä?

    Näyttää olevan malka omassa silmässä, vallalla putkinäkö ja harkintakyky rajallinen?

    20 milj. km2 uudelleen metsittäminen ihmisen hävittämistä yli 40 milj. km2:n metsistä alkaisi peruuttaa ilmastonmuutosta. Nykyistä parempi metsänhoito ympäri maailmaa lisäisi puun kasvua ja tehostaisi hiilensidontaa vielä lisää.

    Eivätkö oikeat toimet kelpaakaan luontoväelle? Ajetaanko vain metsien museointia, joka tekee ne hiilineutraaleiksi aika nopeasti?

Puukauppa Puukauppa