Keiteleen tulos heikkeni sahasuhdanteen mukana

Liikevaihto kasvoi suurempien tuotantomäärien myötä.

Keitele Forest -sahakonserni teki elokuun lopussa päättyneellä tilikaudella 269 miljoonan euron liikevaihdon ja 14 miljoonan euron liiketuloksen. Tulosprosentiksi tuli 5,2.

Vuotta aiemmin liikevaihto oli 266 miljoonaa, liiketulos 22,3 miljoonaa euroa ja liiketulosprosentti hyvä ellei erinomainen 8,4.

Tulostiedote ei ilmoita rahoituskulut huomioon ottavaa viimeisen rivin nettotulosta, mutta vuotta aiemmin se oli 15,8 miljoonaa euroa.

Omavaraisuusaste nousi kahdella prosenttiyksiköllä 38,8 prosenttiin, mikä sahayhtiöiden vertailussa on hyvää keskitasoa.

Yhtiön mukaan kannattavuuden lasku johtui havusahatavaran ylitarjonnasta ja hintojen laskusta. Sahateollisuuden suhdannehuippu ajoittui edellisen tilikauden lopulle kevääseen 2018, ja päättyneellä tilikaudella on toimittu laskevassa suhdanteessa. Liikevaihdon noin prosentin kasvu johtui suuremmista tuotantomääristä.

Konsernin investoinnit tilikaudella olivat 14,9 miljoonaa euroa ja ne kohdistuivat sekä Keiteleen, Alajärven että Kemijärven laitoksiin.

Tilikaudella yhtiön palveluksessa oli keskimäärin 495 henkilöä.

Puukauppa Puukauppa