Kemera-töihin myönnetään lisärahoitusta vain poikkeustapauksissa

Metsäteiden rakentamiseen, suometsänhoitoon tai terveyslannoitukseen ei välttämättä anneta lisätukea, jos alkuperäinen kustannusarvio ylittyy.

Jos kemera-hakemukseen merkitty metsätöiden kustannusarvio ylittyy, lisäkuluihin ei välttämättä saa kemera-tukea. Suomen metsäkeskus tiedottaa, että metsäteiden rakentamiseen, suometsänhoitoon tai terveyslannoitukseen haettuihin kemera-tukiin saa lisärahoitusta vain poikkeustapauksissa.

Metsäkeskus ottaa tukipäätöksissään huomioon ne lisäkulut, jotka ovat enintään 10 prosenttia hyväksytyn kemera-tukihakemuksen kustannusarviosta. Lisäkulut täytyy perustella töiden toteutuksen jälkeen jätettävässä toteutusilmoituksessa. Yleinen hintatason nousu ei riitä perusteluksi.

Jos lisäkulut ylittävät 10 prosenttia, pitää tehdä lisärahoitushakemus jo ennen metsätöiden aloittamista. Työt voi aloittaa vasta hyväksymispäätöksen saamisen jälkeen.

”Lisärahoitusta voi saada esimerkiksi, jos olosuhteet muuttuvat merkittävästi ja ennalta arvaamatta”, kertoo hankehallinnon asiantuntija Yrjö Niskanen Metsäkeskuksesta.

Ennen 1.6.2015 hyväksytyille metsänviljely-, terveyslannoitus-, kunnostusojitus- ja metsätiehankkeille ei enää myönnetä lisärahoituksia eikä kuluarvioiden ylittymisiä oteta huomioon.

Metsänhoito Metsänhoito