Metsähake korvaa turpeen Tampereella, uusi laitos valmistuu vuonna 2023

Uusi Naistenlahti 3 -voimalaitos tulee polttamaan metsähaketta ja teollisuuden sivutuotteita.

Naistenlahden tontilla ovat rakennustyöt käynnissä samaan aikaan, kun Naistenlahti 2 tuottaa kaukolämpöä ja sähköä pakkaspäivän tarpeisiin. Rakenteilla oleva Naistenlahti 3 -biovoimalaitos korvaa yli 40 vuotta vanhan Naistenlahti 2:n vuoden 2023 alussa. (Kuva: Tampereen Sähkölaitos)

Tampereella luovutaan turpeen käytöstä ennakoitua aiemmin. Alun perin tarkoitus oli lopettaa turpeen käyttö lämmöntuotannossa vuoteen 2030 mennessä, mutta käyttö normaalitilanteessa loppuukin jo ensi vuoden aikana, Tampereen Sähkölaitokselta kerrotaan.

Käyttö voidaan lopettaa, kun uusi biopolttoainetta käyttävä Naistenlahti 3 -voimalaitos otetaan ensi vuonna käyttöön. Naistenlahti 3 korvaa yli 40 vuotta vanhan Naistenlahti 2 -voimalaitoksen, jossa biopolttoaineiden käyttö on vaatinut myös turpeen käyttöä. Naistenlahti 3:n pääpolttoaineita tulevat olemaan metsähake ja metsäteollisuuden sivutuotteet.

”Poltamme kotimaista, uusiutuvaa metsäperäistä biomassaa ja tavoitteemme on, että se tulee sertifioiduista metsistä. Metsien hoitamisen yhteydessä muodostuvat jakeet, kuten risut ja latvukset, on kokonaisuuden kannalta järkevää hyödyntää tehokkaasti”, Tampereen Sähkölaitoksen toimitusjohtaja Jussi Laitinen kertoo.

Tampereen Sähkölaitoksen kaukolämmöstä jo yli puolet tuotetaan uusiutuvalla energialla ja tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut