Kemeratukien menekki piristyi, kasvua lähes 10 prosenttia

Tammi-huhtikuussa eniten on maksettu tukia nuoren metsän hoitoon, yhteensä vajaat 10 miljoonaa euroa, Metsäkeskuksesta kerrotaan.

Kemeratukia on haettu ja maksettu alkuvuonna vuodentakaista pirteämmin, Suomen metsäkeskuksesta kerrotaan. Tukia oli huhtikuun loppuun maksettu yhteensä liki 12 miljoonaa euroa, mikä on 9 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Tukihakemuksia on hyväksytty jo lähes 20 miljoonan euron edestä, siinä on kolmanneksen kasvu vuodentakaiseen.

Eniten on maksettu tukia nuoren metsän hoitoon, yhteensä vajaat 10 miljoonaa euroa. Tässä oli selvää kasvua vuodentakaiseen, sen sijaan metsäteiden perusparannuksen ja suometsänhoidon tukimaksut puolittuivat viimevuotisesta. Metsäteille tukea meni vajaat 800 000 euroa ja suometsien hoitoon liki miljoona euroa. Etenkin pohjoisessa teiden tekoa on vaikeuttanut tänä vuonna runsasluminen talvi, Metsäkeskuksesta kerrotaan.

Ympäristötukea maksettiin liki 1,6 miljoonaa euroa. Se on yli tuplasti enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Metsäkeskuksen mukaan aikaisempina vuosina ympäristötukisopimusten valmistelu on päässyt myöhemmin käyntiin. Lisäksi edelliseltä vuodelta varojen loppumisen vuoksi siirtyneitä tukimaksuja on ollut vähemmän.

Tälle vuodelle kemeratukea on budjetoitu yhteensä 56 miljoonaa euroa. Potista on siis jäljellä vielä 44 miljoonaa euroa.

Viime vuonna Metsäkeskus maksoi kemeratukia metsänomistajille puuntuotantoon 49 miljoonaa euroa ja metsäluonnonhoitoon 6 miljoonaa, josta ympäristötukia oli 5 miljoonaa euroa. Tukea saa vuosittain noin 70 000 metsänomistajaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat