Kolme kilpailee 30 000 euron Metsä360-palkinnosta

Finalistit kehittävät biopohjaista eriste- ja pakkausmateriaalia, sienialan sovelluksia sekä metsäalan tietojärjestelmiä.

Vuoden 2023 Metsä360-palkintoehdokkaat ovat Fiberwood, Kääpä Biotech ja Arbonaut. Kyseessä on tunnustuspalkinto, joka jaetaan vuosittain metsän jalostusarvoa kasvattavalle ratkaisulle, teolle tai innovaatiolle.

Ehdokkaista Fiberwood tekee mekaanisen metsäteollisuuden sivuvirroista täysin biopohjaisia eristelevyjä ja pakkausmateriaaleja. Kääpä Biotech on puolestaan bioteknologiayritys, joka tutkii ja kehittää innovatiivisia sienialan sovelluksia eri toimialoilla hyödynnettäväksi. Arbonaut tuottaa digitaalisia ratkaisuja metsä- ja luonnonvara-alalle.

Ehdokkaat valitsi LUT-yliopiston ja Kollin Säätiön asiantuntijaryhmä. Voittajan valitsevat Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalas, Business Finlandin Director General Nina Kopola sekä toimittaja Henry Tikkanen.

Kollin Säätiö sekä LUT-yliopisto jakavat Metsä360-tunnustuspalkinnon neljättä kertaa. Viime vuonna palkinnon voitti biotekniikan startup Enifer Bio.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat