Meto: Hallitusneuvottelujen metsäsäästöt johtaisivat irtisanomisiin

Budjettileikkaukset iskisivät erityisesti Metsäkeskuksen henkilöstöön, etujärjestö pelkää.

Hallitusneuvotteluissa esillä olleet metsäsektoriin kohdistuvat leikkaukset toisivat ongelmia, toteaa  metsäalan asiantuntijoiden etujärjestö Meto tiedotteessa.

Meto viittaa Maaseudun Tulevaisuuden ja Helsingin Sanomien uutisiin, joiden mukaan hallitusneuvotteluissa ovat varmistumassa noin 30 miljoonan euron säästöt. Ne kohdistuisivat erityisesti kemeratukeen ja Suomen metsäkeskukseen.

”Tämä kuulostaa vakavalta ja huolestuttavalta. Tarkkaa tietoa säästökohteista ei vielä ole, mutta mikäli säästöt kohdistuisivat kemeraan ja Suomen metsäkeskukseen, johtaisi se toteutuessaan väistämättä muutosneuvotteluihin ja irtisanomisiin tai muihin henkilöstövähennyksiin”, toteaa Meton puheenjohtaja Stefan Borgman.

Henkilöstökulujen osuus Suomen metsäkeskuksen budjetista on kaksi kolmasosaa ja henkilöstöä on noin 550 henkilöä.

”Kiinteät kulut jäävät, joten budjettivähennys iskisi erityisesti henkilöstöön. Metsäkeskuksen tehtävänä on metsätalouden edistäminen ja neuvonta, jota muutos koskisi erityisesti. Kuten varmasti myös lainvalvontaa ja metsävaratiedon ylläpitämistä”, sanoo Metsäkeskuksen pääluottamusmies Jyrki Vuorenmaa.

Kommentit (1)

  1. Nyt on oikea suunta.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat