Kysely: Eurooppalaiset pitävät kaupunkimetsiä entistä tärkeämpinä

Kyselytutkimuksen mukaan koronaviruspandemia ja sitä seuranneet sulkutoimet Euroopassa muuttivat käsityksiä viheralueiden tärkeydestä.

Yli kolmannes eurooppalaisista aikoo hyödyntä viheralueita ja kaupunkimetsiä entistä enemmän vapaa-aikanaan. Noin neljätoista prosenttia harkitsee muuttoa päästäkseen lähemmäs luontoa. Joka neljäs aikoo kuitenkin muuttamisen sijaan liittyä järjestöön tai liikkeeseen, joka vaatii kaupunkeihin lisää yleisiä viheralueita. Liki yhtä moni aikoo pyrkiä vaikuttamaan suoraan oman kotikuntansa päättäjiin viheralueiden ja kaupunkimetsien lisäämiseksi.

Ennen pandemiaa hieman yli 60 prosenttia vastaajista arvioi, että paikallishallinnon tulisi pitää kaupunkimetsiä ja viheralueita erittäin tärkeinä päätöksenteossa. Pandemian aikana osuus nousi liki 78 prosenttiin. Kaupunkimetsien lisääntynyt käyttö näyttää siis tarkoittavan myös sitä, että niitä pidetään entistä tärkeämpänä yhteiskunnan tarjoamana palveluna.

Tiedot käyvät ilmi alustavista kyselytutkimuksen tuloksista. Kyselyn toteutti Vrije Universiteit Brussel (Brysselin vapaa yliopisto) ja Euroopan metsäinstituutti EFI. Kyselyyn vastasi huhtikuun lopun ja heinäkuun alun välillä 3 000 eurooppalaista, joista reilut 250 oli suomalaisia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto