UPM:n paperit tappiolle, tarrojen kysyntä lisääntyi

UPM:n liiketulos jäi 203 miljoonaan euroon. Koronaviruspandemia vähensi graafisten paperien kysyntää, mutta lisäsi tarrojen ja erikoispaperien menekkiä.

UPM:n vertailukelpoinen tulos pieneni huhti-kesäkuussa 41 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Koronaviruspandemia vähensi graafisten paperien kysyntää ja painoi paperiliiketoiminnan tappiolle ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen.

Toisen vuosineljänneksen tulos oli 203 miljoonaa euroa, kun se vuonne 2019 oli 345 miljoonaa euroa. Liikevaihto pieneni viidenneksen ja oli noin 2,1 miljardia euroa. Edellisenä vuonna se oli ollut noin 2,6 miljardia euroa. Tulos oli siten 9,8 prosenttia liikevaihdosta.

”Yritysten, toimistojen ja koulujen sulkeminen vähensi tuntuvasti printtimainontaa ja kopiopaperien käyttöä. UPM Raflatac ja UPM Specialty Papers hyötyivät päivittäistavaroiden voimakkaasta kysynnästä ja verkkokaupan kasvusta, mikä lisäsi etikettien ja pakkausratkaisujen tarvetta. Euroopassa tarrojen kysyntä kasvoi toisella vuosineljänneksellä 10 % viime vuodesta”, kommentoi toimitusjohtaja Jussi Pesonen eri tuotteiden menekkiä osavuosikatsauksessa.

Kysynnän muutokset aiheuttivat sen, että graafisten paperien liiketoiminta oli tällä vuosineljännekselle tappiollista ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen. Vertailukelpoinen liikevoitto painui paperien osalta 10 miljoonaa euroa miinukselle.

UPM ilmoitti toisella vuosineljänneksellä sulkevansa Chapellen paperitehtaan Ranskassa. Jyväskylän vaneritehtaan toiminta päättyy heinäkuun loppuun mennessä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat