Kysely: Suomalaisten selvä enemmistö torjuu EU:n metsäpolitiikan

Erityisesti perussuomalaisten, keskustan, kristillisdemokraattien ja kokoomuksen kannattajat vastustavat EU:n sekaantumista Suomen metsien käyttöön.

Suomalaisista 64 prosenttia on sitä mieltä, että Suomen pitää vastustaa EU:n pyrkimyksiä säännellä ja rajoittaa Suomen metsien käyttöä. Tämä käy ilmi Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn arvo- ja asennetutkimuksesta.

Erityisen yksimielistä EU:n metsien käytön sääntely- ja rajoituspyrkimysten vastustus on perussuomalaisten (92 %), keskustan (91 %), kristillisdemokraattien (78 %) ja kokoomuksen (77 %) kannattajissa.

Enemmistö myös Liike Nytin (61 %) ja SDP:n (60 %) äänestäjistä on sitä mieltä, että Suomen pitää vastustaa EU:n pyrkimyksiä säännellä ja rajoittaa Suomen metsien käyttöä.

Sen sijaan vain pienehkö osuus vihreiden (17 %) ja vasemmistoliiton (19 %) äänestäjistä asettuisi EU:lle vastahankaan. Enemmistö näissä ryhmissä katsoo, ettei Suomen pitäisi vastustaa EU:n pyrkimyksiä rajoittaa metsiemme käyttöä.

”Suomalaisten vastustuksen taustalla on epäluottamus EU:n metsäosaamiseen. Suhtautumiseen EU:hun se ei kuitenkaan heijastu: suomalaisten EU-myönteisyys on huippukorkealla”, sanoo EVAn toimituspäällikkö Sami Metelinen.

Suomalaisista 65 prosenttia suhtautuu maamme EU-jäsenyyteen myönteisesti, 17 prosenttia kielteisesti ja niin ikään 17 prosenttia neutraalisti.

Tulokset perustuvat 2 088 henkilön antamiin vastauksiin. Tulosten virhemarginaali on 2–3 prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat