Luke julkaisi mittarit metsästrategian seurantaan – ”Tarjoaa monipuolisen katsauksen”

Indikaattoreiden avulla voi seurata kansallisen metsästrategian keskeisten tavoitteiden saavuttamista.

Luonnonvarakeskus (Luke) on julkaissut ns. indikaattorisivut, joiden avulla voi tarkastella kansallisen metsästrategian toteutumista. Kansallinen metsästrategia 2035 ohjaa Suomen metsäpolitiikkaa vuosina 2023–2035.

Indikaattorit seuraavat strategian keskeisiä tavoitteita ja niiden saavuttamista. Metsästrategian pääpainotuksia ovat kilpailukykyinen toimintaympäristö metsäalalla, kestävän metsänkäytön edistäminen, metsien monimuotoisuuden ja elinvoimaisuuden vahvistaminen sekä metsäalan osaamisen edistäminen.

”Jokaiselle tavoitteelle on asetettu vähintään yksi tulosmittari. Mittarit sisältävät myös kyselytuloksia ja yleisiä tilamittareita, tarjoten monipuolisen katsauksen strategian edistymiseen”, kertoo yliaktuaari Tiina Mäkipää Lukesta tiedotteessa.

Esimerkiksi metsien käyttöä koskevassa osiossa mittareita ovat puuston tilavuus ja kasvu, taimikon ja nuoren metsän hoitorästit, lannoitus, metsien hiilinielu ja hakkuutapojen monipuolistuminen.

Indikaattoritietojen lähteinä käytetään Luken ja muiden organisaatioiden tuottamia tilasto-, tutkimus- ja seurantatietoja. Mitattavaa ilmiötä kuvataan tekstein, taulukoin ja graafikuvin. Indikaattoreihin päivitetään tietoja aina kun uutta dataa on saatavilla, yleensä vuosittain.

Lisää aiheesta: Hallitus päätti kansallisesta metsästrategiasta, ”tarvitsemme ennustettavaa metsäpolitiikkaa”

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito