Luonnonperintösäätiö suojelee ikimetsiä taidehuutokaupalla

Huudot alkavat tänään illalla. Taide on tähän mennessä tuottanut säätiölle jo noin 120 000 euroa.

Luonnonperintösäätiö huutokauppaa taidetta kerätäkseen rahaa ikimetsien suojeluun. Taidehuutokauppa käynnistyy tänään perjantaina iltakuudelta, jolloin Huutokauppa Helanderin verkkosivuilla julkaistaan kohdeluettelo ja huutoja aletaan ottaa vastaan.

”Myymme Luonnonperintösäätiön huutokaupassa sekä ajankohtaisen kokoelman nykytaidetta että joitain vanhempia helmiä”, luonnehtii taidehuutokauppaa valmistellut Taneli Eskola.

Huutokauppaan on lahjoittanut teoksia yli 100 taiteilijaa, muiden muassa Outi Pieski, Anna Retulainen, Kaisu Koivisto, Tero Laaksonen, Elina Merenmies ja Elina Brotherus. Taiteilijat ovat lahjoittaneet maalauksia, grafiikkaa, keramiikkaa, valokuvia ja veistoksia myytäväksi luonnon hyväksi. Mukana on muun muassa Nordean taidekokoelmasta lahjoituksena saatuja teoksia.

Nyt järjestettävä huutokauppa on kolmas. Kevääseen 2022 mennessä taide on tuottanut säätiölle jo noin 120 000 euroa.

Luonnonperintösäätiön taidehuutokauppa käydään online-huutokauppana osoitteessa www.helander.com. Aikaa huutamiseen on lauantaihin 11. kesäkuuta saakka.

Luonnonperintösäätiö on kalastaja Pentti Linkolan vuonna 1995 perustama säätiö, joka suojelee luontoa, ensisijaisesti uhanalaista metsää

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat