Maaseutumatkailu alkanut taas piristyä

Venäläismatkailijoiden aallonpohja on ohitettu ja uusia matkailijavirtoja odotetaan Aasiasta.

Maaseutumatkailu on lyhyen taantuman jälkeen jälleen alkanut piristyä, ilmenee MTK:n teettämästä, maaseudun matkailuyrityksille tehdystä kyselystä.

Venäläismatkailun aallonpohjasta on selvitty, ja Suomi vetää erityisesti saksalaisia ja aasialaisia matkailijoita. Myös virolaiset, englantilaiset, ranskalaiset ja sveitsiläiset ovat löytäneet suomalaisen maaseudun entistä paremmin.

Kyselyn mukaan aasialaismatkailijoiden määrän odotetaan kasvavan. Noin 60 prosentissa vastanneista maaseutumatkailuyrityksistä on vieraillut aasialaismatkailijoita. Noin 56 prosenttia yrityksistä arvioi yrityksensä mahdollisuudet, valmiudet ja halun ottaa vastaan aasialaisia matkailijoita lähitulevaisuudessa korkeaksi tai melko korkeaksi ja noin kolmasosa kohtuulliseksi.

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry:n puheenjohtaja Kirsi Ilola-Ollikan mukaan matkailuelinkeinon toimintaympäristöä saadaan kehitettyä parhaiten byrokratian purkutalkoilla ja järkevämmällä valvonnalla.

”Tässä suhteessa onkin saatu hallitusohjelmaan nojaten käytännön toimenpiteitä alulle, esimerkkinä tienvarsimainonnan helpottaminen”, Ilola-Ollikka sanoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset