Metsä esillä Pikku-Finlandiassa

Eija Öhrnbergin maalaukset kuvaavat eri puolilla maailmaa kasvavia puulajeja.

Eija Öhrnbergin Metsätunnelmia-näyttely on avoinna Pikku-Finlandiassa toukokuun loppuun.
Eija Öhrnbergin Metsätunnelmia-näyttely on avoinna Pikku-Finlandiassa toukokuun loppuun.

Metsäistä tunnelmaa kaipaava ehtii vielä tänä viikonloppuna suunnata Pikku-Finlandiaan. Helsingissä Töölönlahden rannalla sijaitsevassa Pikku-Finlandiassa on esillä Eija Öhrnbergin eri puolilla maailmaa kasvavista puulajeista tekemiä maalauksia.

”Olen maalannut puita ja metsiä koko elämäni. Puiden muodot kiehtovat minua ja metsät vetävät minua puoleensa minne kuljenkin. Matkoillani etsiydyn usein luontoon. Oli kyseessä sitten puisto, kasvitieteellinen puutarha, viidakko tai erämaa, paikasta löytyy aina mielenkiintoisia ja kiehtovia elementtejä”, Öhrnberg kertoo näyttelyn esittelytekstissä.

Öhrbergin Metsätunnelmia-näyttely löytyy Pikku-Finlandian Galleriasta. Näyttely on avoinna 31. toukokuuta asti ja sinne on vapaa pääsy.

Kesäkuun alussa samassa tilassa avautuu Annaleena Liljeströmin Otso & kumppanit -näyttely. Näyttely koostuu metsäisistä hiilipiirroksista.

Pikku-Finlandia on mielenkiintoinen myös rakennuksena. Vuonna 2022 valmistunut rakennus on rakennettu siirreltävistä puumoduuleista, ja sitä kannattelee kaikkiaan 95 männynrunkoa. Rungoista 36 reunustaa rakennuksen ulkoterassia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto