Metsä Fibre tarjoaa reaaliaikaista kuvaa Kemin tehtaan työmaasta

Valmistelevat työt ovat tontilla jo käynnissä, vaikka investointipäätöstä vielä odotellaan.

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre kaavailee Kemiin biotuotetehdasta. Vaikka päätöstä tehtaan rakentamisesta ei vielä ole tehty, valmistelevat työt ovat jo käynnissä. Niitä pääsee nyt myös seuraamaan verkosta webkameroiden kautta. Osoitteessa www.metsafibre.com/webkameratkemi kaksi kameraa välittää reaaliaikaista kuvaa töiden etenemisestä.

Kuvissa näkyy nyt valmistelevien töiden maanrakennustöitä ja rakennusten purkamista. Kameroiden tällä hetkellä osoittamaan kohtaan on tarkoitus rakentaa uuden biotuotetehtaan piippu, joka on ensimmäinen valmistuva rakennus. Samoin tehtaan ydin, soodakattila, rakentuisi kameroiden osoittamaan kohtaan.

”Haluamme avoimesti tarjota kaikille kiinnostuneille mahdollisuuden seurata reaaliaikaisesti nyt meneillään olevia valmistelevia töitä ja myöhemmin mahdollista tehtaan rakentamista”, biotuotetehdasprojektin johtaja Jari-Pekka Johansson kertoo.

Päätös tehdasinvestoinnista on luvassa aikaisintaan tänä syksynä ympäristöluvituksen valmistuessa. Tehtaan rakentaminen alkaa välittömästi päätöksen jälkeen, ja se kestää noin 2,5 vuotta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut

Kuvat