Metsä Groupin innovaatioyhtiö sijoitti kosmetiikkateollisuuden raaka-ainevalmistajaan

Innomost hyödyntää Metsä Groupin teollista sivuvirtaa.

Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Spring on tehnyt pääomasijoituksen Innomostiin. Rahoituskierroksen koko on yhteensä noin 5 miljoonaa euroa, joka koostuu yksityisistä sijoituksista sekä Business Finlandin ja Keski-Suomen ely-keskuksen julkisesta rahoituksesta.

Vuonna 2016 perustettu Innomost tuottaa ja kehittää metsäteollisuuden sivutuotteista uusiutuvia raaka-aineita kosmetiikkaa ja hygieniatuotteita valmistavalle teollisuudelle sekä muihin teollisiin sovelluksiin. Tuotevalikoimassa on muun muassa betuliinia, suberiinia, koivuhiilijauhetta ja koivukuorijauhetta. Metsä Groupilla on useita tehtaita, jotka voivat toimittaa koivun kuorta näiden ainesosien valmistukseen.

”On hienoa, että voimme tukea Innomostia kohti kaupallista menestystä. Yhteys Metsä Groupin liiketoimintaekosysteemiin on vahva, koska Innomost käyttää teollista sivuvirtaamme, koivunkuorta, raaka-aineena tuotteidensa valmistuksessa”, sanoo Metsä Springin Erik Kolehmainen, VP, Corporate Venturing. Hän on myös uusi Innomostin hallituksen jäsen.

Innomost on kuudes hanke Metsä Springin salkussa. Muita hankkeita ovat pääomasijoitukset Woodio Oy- ja Montinutra Oy -yrityksiin, ExpandFibre-yhteistyö Fortumin kanssa sekä omat hankkeet, joissa kehitetään tekstiilikuituja ja 3D-pakkaustuotteita sellusta.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat