Metsäkanalintujen metsästysajat pidentyivät, jahti käyntiin ensi viikolla

Tammikuussa on mahdollisuus urosmetson ja -teeren talvipyyntiin ensi kertaa vuosikymmeniin.

Metsäkanalintujen metsästys alkaa ensi viikon tiistaina. Suomen riistakeskuksen mukaan metson, teeren ja pyy kannat ovat kehittyneet suotuisasti, joten metsästysajat ovat laajoilla alueilla aiempaa pidemmät. Valtaosassa maata metsästysaikaa on kaksi tai kolme kuukautta eli jahdit päättyvät pääosin marras- ja joulukuun alussa.

Pohjois-Suomessa metso- ja teerikannat ovat vahvistuneet viime vuosina. Niinpä tänä talvena rajatulla alueella on mahdollisuus urosmetson ja -teeren talvipyyntiin ensi kertaa vuosikymmeniin.

Vaikka riekkokantakin vahvistui viime vuodesta, ei pyynnille ole kuitenkaan edellytyksiä kuin tietyillä alueilla maan pohjoisosissa. Ylä-Lapin eteläpuolen, Itä-Lapin ja Koillismaan kunnissa on kuukauden mittainen riekon metsästysaika.

Vaikka metsäkanalintukannat ovat vahvistuneet, on metsästäjien ja metsästysseurojen otettava huomioon oman alueen lintutilanne ja suhteutettava saalismäärät siihen, Riistakeskuksesta muistutetaan. Myös teeren ja metson syyssoitimet on hyvä rauhoittaa metsästykseltä.

Kommentit (1)

  1. Päättäjillä ei ole mitään hajua lintukannoista. Koillismaalla kuljin 2 päivää koiran kanssa näkemättä tai kuulematta edes linnun siiven iskua.

Harrastukset Harrastukset

Kuvat