Metsäkeskuksen uusi palvelu kertoo tuhohakkuista – apua etenkin etämetsänomistajille

Karttatietojen avulla metsänomistaja voi arvioida oman tilaansa kohdistuneen tuhon todennäköisyyttä.

Suomen metsäkeskus on julkaissut uuden Metsätuhot-karttapalvelun, jossa näkyvät eläin-, hyönteis-, lumi-, myrsky- ja sienituhojen vuoksi suunnitellut ja ilmoitetut metsätuhohakkuut. Tiedot päivittyvät palveluun metsänkäyttöilmoituksista päivittäin.

Ilmoituksiin tulee kirjata tieto tuhosta, jonka takia hakkuuta suunnitellaan. Niinpä karttapalvelun avulla voi seurata tuhojen esiintymistä. Tästä on apua esimerkiksi etämetsänomistajalle, joka voi voimakkaan myrskyn jälkeen katsoa, onko oman tilan lähellä tehty ilmoituksia tuulituhohakkuista.

”Karttatietojen avulla metsänomistaja voi arvioida oman tilaansa kohdistuneen tuhon todennäköisyyttä ja ryhtyä toimenpiteisiin mahdollisten tuhojen kartoittamiseksi”, Metsäkeskuksen rahoituksen ja tarkastuksen palvelupäällikkö Aki Hostikka kertoo.

Palvelun avulla metsäalan toimijat ja metsänomistajat voivat myös seurata esimerkiksi hyönteistuhojen ilmaantumista ja etenemistä kesän aikana. Tämä helpottaa hakkuiden kohdistamista kuvioille, joissa riski tuhojen leviämiseen on suurin.

Palvelu löytyy Metsäkeskuksen verkkosivuilta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut