Metsäkeskus hakee tekijöitä vesiensuojelu- ja luonnonhoitotöille

Toteuttajia etsitään 13 hankkeeseen, joilla tuetaan metsäluonnon monimuotoisuutta.

Suomen metsäkeskus on avannut vuoden toisen luonnonhoitohankkeiden haun. Tekijöitä etsitään 13 eri hankkeeseen, joilla tuetaan metsäluonnon monimuotoisuutta.

Alkaneessa hankehaussa on mukana useita vesiensuojeluhankkeita. Lisäksi tekijöitä haetaan elinympäristöjen hoitoon ja kunnostukseen ja monimuotoisuutta edistäviin kulotuksiin.

”Luonnonhoitohankkeiden toteuttajat tekevät monivaikutteista työtä. Kosteikoista ja altaista muodostuu monimuotoisuuskeskittymiä, jotka tarjoavat ravintoa ja elinympäristön monille kasveille, hyönteisille, pölyttäjille ja pohjaeliöille. Ne voivat toimia myös vesilintujen poikastuotantoalueina”, kertoo johtava luonnonhoidon asiantuntija Riitta Raatikainen Suomen metsäkeskuksesta.

Luonnonhoidon hankehakuun on valittu metsäluonnon monimuotoisuuden ja ympäristönhoidon kannalta merkittävimpiä kohteita eri puolilta Suomea. Hankkeita avautuu hakuun kolme kertaa vuodessa. Luonnonhoitotöihin rahoitus tulee valtion kemeravaroista.

Tarkemmat tiedot haussa olevista luonnonhoitohankkeista ovat Metsäkeskuksen verkkosivuilla. Hankekohtainen hakuaika on noin 3-4 viikkoa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat