Metsäkeskus uudistaa verkkopalveluja, varaudu käyttökatkoihin tänä viikonloppuna

Tavoitteena on, että häiriöt ovat ohi sunnuntaihin mennessä, mutta myös ensi viikolla voi olla lyhyitä katkoja.

Suomen metsäkeskuksessa tehdään tulevana viikonloppuna järjestelmiin liittyviä laajoja uudistuksia, ja kaikissa sähköissä palveluissa on käyttöhäiriöitä ja käyttökatkoja.

Tavoitteena on, että häiriöt ovat ohi sunnuntaihin mennessä, mutta myös seuraavalla viikolla voi olla lyhyitä häiriöitä, Metsäkeskus tiedottaa.

”Haluamme varmistaa tiedon käyttäjille jatkossa entistä toimivammat ja monipuolisemmat palvelut, jonka vuoksi uudistamme palveluiden taustajärjestelmiä tänä syksynä”, kertoo metsätietoasiantuntija Juha Inkilä.

Siirtymävaiheessa osassa paikkatietoaineistoista ja palveluista on puutteita. Esimerkiksi latvusmallien selitteet eivät näy oikein ja metsävaratietojen päivittymisessä on viivettä sekä aineistossa on virheitä.

Kemera-aineistojen sisällössä on poikkeavuuksia verrattuna aiempiin aineistoihin sekä puustomaskin aineistot puuttuvat uudelta sivustolta kokonaan.

”Hila-aineistot eivät ole päivittyneet lokakuun 2022 jälkeen, mutta nämä tiedot saamme ajan tasalle arviolta lokakuun aikana. On mahdollista, että muitakin näistä puutteista saadaan korjattua pikimmiten”, Inkilä kertoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito