Uutisvoitot toivat kasvua – Metsälehden lukijamäärä reilusti yli 200 000

Päätoimittaja Petri Koskinen: Metsätalouden ristipaineissa riippumattoman metsäjournalismin tarve kasvaa.

Metsälehden lukijamäärät ovat nousseet, kertoo tänään julkistettu Kansallinen mediatutkimus (KMT).

Metsälehden yhdellä numerolla on lukijoita paperi- ja verkkolehti mukaan luettuina keskimäärin 205 600, kun vuosi sitten jäätiin niukasti alle kahdensadantuhannen. Pelkällä paperisella Metsälehdellä on lukijoita 165 200, siinäkin tuhatkunta lukijaa nousua vuodentakaisesta.

Kun mukaan lasketaan vielä pelkkää Metsälehti Makasiinia lukevat, päästään yhteislukuun 213 200.

Metsälehti ilmestyy 23 kertaa vuodessa. Numeroista Makasiineja on kahdeksan.

Muista metsäalan lehdistä Maaseudun Tulevaisuuden kymmenen kertaa vuodessa ilmestyvällä liitteellä MT-Metsällä oli lukijoita keskimäärin 225 700. Koneviestillä 171 100 000, Aarteella 148 900 ja Maatilan Pellervolla 86 600.

”Riippumattomalle metsäjournalismille kysyntää”

Metsälehden keväällä aloittaneen uuden päätoimittajan Petri Koskisen mukaan lukijamäärän kasvu kertoo siitä, että Suomessa on kysyntää objektiiviselle ja riippumattomalle metsäjournalismille.

”Enemmän kuin ehkä koskaan aiemmin, koska metsätalouden ristipaineet kasvavat ilmastonmuutoksen ja monimuotoisuuteen liittyvien vaatimusten takia.”

”Metsälehti täytti tänä vuonna 90 vuotta. Se on ollut tuon ajan suomalaisten metsänomistajien epävirallinen pää-äänenkannattaja. Vaikka journalismimme on riippumatonta, näkökulmamme on tiukasti metsänomistajan näkökulma”, Koskinen toteaa.

Viime aikojen uutisvoitoista Koskinen haluaa erityisesti nostaa esiin Metsälehden Saksan metsätuhoista tekemät laajat reportaasit sekä hirvien torjuntaan taimikoissa liittyvän tutkivan journalismin.

”Verkkosivumme kävijämäärät kasvavat joka kuukausi, joten tuoreimmat KMT-luvutkaan eivät ole täysin ajan tasalla. Verkossa kasvuamme siivittää paitsi vahva metsäjournalismi myös alkukesästä lanseeraamamme Metsätietäjä, jonka avulla metsänomistajat voivat tutkia, miten eri painotukset taloudellisten tavoitteiden, hiilensidonnan ja luontoarvojen välillä vaikuttavat odotettavissa oleviin tuottoihin ja tarvittaviin metsänhoidon toimenpiteisiin.”

”Palvelun antamat tulokset voivat olla joskus yllättäviäkin. Suosittelen kokeilemaan palvelua esimerkiksi tänä iltana”, Koskinen sanoo.

Lisätty päätoimittajan kommentit klo 7.56

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat