Metsäkeskus: Yksityistieremontteihin tukea vielä hyvin saatavilla

Ryhtymällä viivyttelemättä toimiin, voi rahoituksen saada jo tämän vuoden rahoista, sanoo asiantuntija Mika Nousiainen Metsäkeskuksesta.

Tänä vuonna on hyvin tarjolla tukea yksityisteiden perusparannuksiin ja siltojen korjaukseen, Suomen metsäkeskus kertoo. Tukkipotti on yhteensä 40 miljoonaa euroa: Ely-keskusten myöntämä potti on 30 miljoonaa euroa, se on tarkoitettu lähinnä asutuille yksityisteille. Metsätieluonteisille yksityisteille tukea on käytettävissä vajaa 10 miljoonaa euroa. Tämän tuen jakaa Metsäkeskus.

”Alkuvuoden perusteella tukea on vielä hyvin saatavilla. Nyt on perusparannuksen omaavan yksityistien tiekunnan hetki toimia. Ryhtymällä viivyttelemättä toimiin, voi rahoituksen saada jo tämän vuoden rahoista”, sanoo metsäteiden johtava asiantuntija Mika Nousiainen Suomen metsäkeskuksesta.

Tällä hetkellä tuki yksityistien perusparannuksessa on 50 prosentin tasoa. Siltahankkeissa tuki nousee jopa 75 prosenttiin. Ely-hankkeissa on mahdollista saada myös kaupungin tai kunnan tukea.

Yksityistien perusparannuspäätös tehdään pääsääntöisesti tiekunnan kokouksessa. Nykyisin yksityistielaki mahdollistaa sähköisten kokousmenettelyjen käyttöönoton. Tätä tiekuntien kannattaa hyödyntää nyt korona-aikana ja sen jälkeen, Metsäkeskuksesta vinkataan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut