Metsänhoitosuositukset integroitu nyt Metsätietäjään, tarjolla myös työkalu kannattavuuden seurantaan

Metsätietäjä on Metsälehden palvelu, joka yhdistää käyttäjän tilan tiedot, Metsälehden sisällöt ja paljon muuta.

Metsätietäjä
Metsänhoitosuositukset on nyt integroitu Metsätietäjään. Kun klikkaat ehdotetun toimenpiteen vihreää i-pallukkaa, avautuu ikkuna, jossa kerrotaan tarkemmin toimenpiteen suositusten mukaisesta toteutuksesta.

Metsänhoidon digitaaliseen työkaluun Metsätietäjään on tuotu uusia ominaisuuksia ja työkaluja. Näitä ovat työkalu kannattavuuden seurantaan ja muistiinpanojen tekoon sekä metsänhoitosuositusten liittäminen käyttäjän metsätilan kuvioihin.

Kannattavuusseuranta on perusmuotoinen kirjanpito, johon metsänomistaja voi tallentaa metsätaloutensa vuotuisia tuloja ja kustannuksia, kohdistaa niitä tulo- ja kustannuslajeille, sekä ladata palvelusta excel-koosteen. Arvonlisäverojen osuudet ovat omissa sarakkeissaan, mikä helpottaa vuotuisen alv-ilmoituksen tekoa.

Palveluun voi ladata myös tulojen ja kustannusten tositteet.

Kannattavuusseurantaa voi käyttää myös metsätalouden budjetoinnissa ja toteuman seurannassa, sillä tapahtumat voi yhdellä klikkauksella muuttaa arvioista toteutuneiksi.

Muistiinpano-toiminnossa kuviotietoihin voi lisätä tekstiä ja kuvia. Sijainnin voi valita joko kartalta tai maastossa GPS-paikannuksena. Mikäli valittu sijainti osuu oman metsäkiinteistön sijaintiin, joka on jo aikaisemmin ladattu Metsätietäjään, tulee muistiinpanoon tästä kiinteistö- ja kuviotieto.

Lisäksi metsänhoidon suositukset on integroitu Metsätietäjään. Nyt käyttäjä voi tutustua Metsätietäjän ehdottaman toimenpiteen yhteydessä siihen, miten toimenpiteen toteutus tulisi suorittaa metsänhoidon suositusten mukaisesti ja miten löytää lisätietoa aiheesta, jos kiinnostaa.

Suositusten avulla tähdätään kokonaiskestävyyteen metsien hoidossa. Metsänomistajan näkökulmasta suosituksilla tavoitellaan onnistuneita ratkaisuja, jotka johtavat omien arvostusten mukaiseen lopputulokseen – hyvinvointia tuottavaan metsään.

”Ainutlaatuinen työkalu”

Metsätietäjän uusien ominaisuuksien ansiosta Metsälehti kasvattaa päätoimittaja Petri Koskisen mukaan etumatkaansa metsänomistajan digitaalisten työkalujen tarjonnassa.

”Metsälehti tarjoaa tilaajilleen ainutlaatuisen metsänhoidon suunnittelun työkalun, jossa on nyt merkittäviä uusia ominaisuuksia. Keväällä lanseeraamamme Metsätietäjä on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa palvelu, joka mahdollistaa metsänhoidon monitavoitteisen suunnittelun. Vastaava palvelu on toistaiseksi vain ammattilaiskäytössä”, Koskinen sanoo.

Metsätietäjä on Metsälehden kesto- ja digitilaajille tarkoitettu palvelu. Metsänhoidon suositukset ovat maa- ja metsätalousministeriön tarjoama palvelu.

 

Metsänhoito Metsänhoito