Metsänhoitosuositukset sähköiseen muotoon

Uudistuksen ansiosta uusimpaan tietoon perustuvat suositukset ovat heti toimijoiden saatavilla.

Maa- ja metsätalousministeriö on käynnistänyt kaksi digiuudistusta: metsänhoitosuositukset digitalisoidaan ja Mela-metsälaskelmaohjelmisto muutetaan avoimeen lähdekoodiin perustuvaksi. Metsänhoitosuositusten digitalisoinnista vastaa Tapio ja Mela-ohjelmiston nykyaikaistamisesta Luonnonvarakeskus. Valmista pitäisi olla suositusten osalta vuonna 2021 ja Melan osalta vuonna 2022.

”Molemmat hankkeet edistävät osaltaan Suomen metsien kestävää hoitoa ja käyttöä”, sanoo maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.

Ministerin mukaan erityisen merkittävää on se, että uusimpaan tutkimustietoon perustuvat metsänhoitosuositukset ovat suositusten digitalisoinnin myötä heti kaikkien toimijoiden saatavilla. Lisäksi digitalisoinnin ansiosta suositukset voivat olla jatkossa kiinteä osa eri toimijoiden toimintajärjestelmiä, ohjeistuksia ja metsänomistajille tarjottavia palveluita. Näin hanke hyödyttää erityisesti metsänhoitoyhdistyksiä, kone- ja metsäpalveluyrittäjiä ja metsäyhtiöitä, joiden ei enää tarvitse ylläpitää suosituksia omissa järjestelmissään.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito