Metsänkäsittelyn vaikutukset syyniin

Luke ja Syke arvioivat, miten metsänhoidon muutokset ovat monimuotoisuuteen vaikuttaneet.

Luonnonvarakeskus (Luke) ja Suomen ympäristökeskus (Syke) ryhtyvät yhdessä selvittämään, miten metsienkäsittelyssä ja suojelussa tapahtuneet muutokset ovat vaikuttaneet metsäluontoon ja miten ne vaikuttavat tulevaisuudessa. Tarkastelussa ovat nykyisten metsänhoitomenetelmien lisäksi tehostetun luonnonhoidon menetelmä.

Metsänhoito on kehittynyt viime vuosikymmeninä luontoarvot paremmin huomioon ottavaksi, kestävän kehityksen päällikkö Tiina Vuoristo Metsäteollisuus ry:stä arvioi.

”Muutokset rakennepiirteisiin ja lajistoon tulevat kuitenkin näkyviksi vuosikymmenten viiveellä. Lisää tietoa metsätalouden pitkän aikavälin vaikutuksista tarvitaan, jotta talousmetsien luonnonhoitoa osataan kehittää parhaalla mahdollisella tavalla”, Vuoristo toteaa. Metsäteollisuus rahoittaa tutkimuksen.

Luken ja Syken aiemman selvityksen perusteella monimuotoisuuden edistämistoimia pitäisi tehostaa, jotta biotalouden ekologinen kestävyys varmistettaisiin. Nyt on tarkoitus arvioida, mitkä metsien rakennepiirteet tulisi jatkossa ottaa paremmin huomion ja miltä osin nykykäytännöt ovat riittäviä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat