Metsäntutkija Risto Jalkaselle Metsähallituksen hopeinen ansiomerkki

Ansiomerkki myönnettiin tunnustuksena ansiokkaasta työstä metsätalouden, luonnonsuojelun ja luonnonvarojen monikäytön hyväksi.

Metsähallitus on myöntänyt metsäntutkija, dosentti Risto Jalkaselle Metsähallituksen hopeisen ansiomerkin. Metsähallituksen pääjohtaja myönsi kunniamerkin tunnustuksena ansiokkaasta työstä valtakunnan metsätalouden, luonnonsuojelun ja luonnonvarojen monikäytön hyväksi.

Jalkasella on pitkä ja vaikuttava ura niin kotimaisessa kuin kansainvälisessä metsäntutkimuksessa. ”Tieteellisen tiedon kansantajuistaminen sekä luonnonilmiöiden syy-seuraussuhteiden ymmärtäminen ja niiden selkeä kuvaaminen ovat ohjanneet Jalkasta myös käytännön metsätalouden toimijoiden ja muiden luonnossa liikkujien sekä tavallisten kansalaisten neuvonnan ja koulutuksen pariin”, Metsähallitus perustelee tunnustusta.

Metsähallitus palkitsee ansiomerkeillä vuosittain vaikuttajia ja yhteistyökumppaneita, jotka vievät eteenpäin luonnonvarojen kestävää hoitoa, käyttöä ja suojelua.

Risto Jalkasta on haastateltu usein Metsälehteen etenkin Pohjois-Suomen metsiä koskevista asioista. Hän on myös kirjoittanut lehteen useita asiantuntija-artikkeleista muun muassa metsätuhoista.

Pari vuotta sitten Jalkanen palkittiin Suomen metsäyhdistyksen hopeisella ansiomerkillä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus