Metsästyskausi käynnistyy keskiviikkona sepelkyyhkyillä

Sepelkyyhkyn vuotuinen saalis on noussut yli 300 000 lintuun.

Sepelkyyhkyn metsästys alkaa ylihuomenna keskiviikkona. Sepelkyyhky on Suomen metsästäjien runsaslukuisin metsästyslaji, jonka vuotuinen saalis on viime aikoina noussut yli 300 000 lintuun.

Sepelkyyhkysaalis on pitkään ollut tasaisessa kasvussa, ja 2020-luvulla sepelkyyhky ohitti ensimmäistä kertaa yhteenlasketun hanhi- ja vesilintusaaliin. Suurimmat kyyhkysaaliit saadaan Etelä- ja Länsi-Suomessa.

”Sepelkyyhkyn metsästyskausi on kiivas ja lyhyt koska jo syyskuun aikana suurin osa sepelkyyhkyistä muuttavat etelään”, Varsinais-Suomen vs. riistapäällikkö Jörgen Hermansson Suomen riistakeskuksesta kertoo.

Runsaat kannat sekä helpot metsästysjärjestelyt ovat nostaneet kyyhkyn metsästäjien suosikiksi. Jahti ei vaadi laajoja erämaita tai kallista kalustoa. Samalla vesilinnustus on vähentynyt, koska moni vesilintulaji on taantunut ja niiden metsästys on rajoitettu rauhoituksilla ja suosituksilla.

”Sepelkyyhkyjä metsästetään peltojen laidoilta tai metsiköistä peltojen läheisyydestä. Metsästäjä naamioituu metsänreunaan ja linnut houkutellaan ampumaetäisyydelle houkutuslintujen, eli kaaveiden avulla. Oikean paikan valinta on avain onnistuneelle metsästykselle, erityisesti hernepeltojen laidat ovat hyviä metsästyspaikkoja”, Hermansson neuvoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset