Metsien päivän teema on energia

Tänään juhlitaan kansainvälistä metsien päivää. Päivän kunniaksi päiväkotilapset ovat istuttaneet Suomessa männyn siemeniä ja FAO on järjestänyt mittavan videokampanjan.

Tänään (21.3.) vietetään kansainvälistä metsien päivää. YK:n lansseeraamaa päivää juhlitaan nyt viidettä kertaa, ja tapahtumia sen tiimoilta järjestetään ympäri maailmaa. Esimerkiksi Suomessa päiväkotilapset ovat istuttaneet männyn siemeniä päivän kunniaksi.

Tällä kertaa metsien päivän teemana on metsät ja energia. Maailmanlaajuisesti jopa 40 prosenttia uusiutuvasta energiasta on puupohjaista. Tämä vastaa energiamäärää, jonka aurinko-, sähkö- ja vesivoima tuottavat yhteensä. Tapahtumasta vastaava YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO on julkaissut verkkosivuillaan metsiä ja energiaa koskevan tietokilpailun.

Lisäksi järjestö käynnisti videokampanjan, jossa kansalaisia on pyydetty tekemään videoita kotimetsistään ja lataamaan ne Youtubeen, Facebookiin, Instagramiin tai Twitteriin hashtageilla #LoveForests ja #IntlForestDay. Metsien päivänä parhaat löytyvät myös FAOn sivulta. Sieltä löytyy myös suomalaisväriä, UPM:n tuotantojohtaja Jaakko Nousiainen esittelee videolla yhtiön biodieseliä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat